De Crommenije is nu twee weken open en we hebben de eerste ervaringen met trainingen en wedstrijden inmiddels opgedaan. Van verschillende kanten krijgen wij goede aandachtspunten mee en daar wordt achter de schermen nog steeds hard aan gewerkt. Blijf vooral zo meedenken, dat wordt erg gewaardeerd.
Ondertussen is er ook een aantal zaken besproken met de leiding van het zwembad. Over de belangrijkste punten berichten wij hierover. Deze zijn voor alle leden van De Ham van belang. Neem ze dus goed door.
Gedragscode en code blauw
Door een aantal mensen is gemeld dat de privacy nog niet goed is gewaarborgd bij onder andere de kleedkamers. Dat wordt opgepakt door het zwembad met onder andere afscherming bij de ramen.
Code bij het omkleden: als regel geldt dat wanneer een vader met een dochter is, zij gebruik moeten maken van de mannen kleedkamer. De lijn is dat het geslacht van de ouder bepaalt waar men zich moet omkleden. De Crommenije zorgt dat zij dit helder communiceren met haar leszwemmers/ ouders.
Kleedkamers: Op de grote wisselmomenten waar onze jongste zwemmers vanaf 18.00 uur wisselen met de leszwemmers (dat is m.n. op dinsdag, donderdag en eventueel vrijdag) zijn kleedkamers 5 en 6 voor De Ham. De sleutel is op te halen bij de receptie. Op alle andere momenten zijn vooralsnog alle 6 kleedkamers open (dus ook bij de wedstrijden). Vooralsnog lijkt het niet noodzakelijk om specifiek op kleedkamer 5 en 6 aan te geven dat het om Ham kleedkamers gaat.
Gedragscode in omgang met zwembadpersoneel: wanneer er onduidelijkheid ontstaat over praktische zaken tussen Ham kader/vrijwilligers en zwembadpersoneel, dan wordt dit niet aan de badrand bediscussieerd maar wordt dit gemeld bij de contactpersonen van de Ham en het zwembad. Op dat niveau zal dan het probleem worden besproken en worden afspraken hierover gemaakt die dan weer aan beide partijen worden gecommuniceerd. Contactpersonen zijn voor het zwembad Frank Beets en Diana Polhuis, voor de Horeca Jan Koekenbier en voor de clubhuis van Onderling Genoegen Jeffrey Kok.
Aanmelden bij receptie: als je als Ham vrijwilliger in het zwembad bent buiten de Ham-uren, meldt dit dan aan de receptie.
Schoeisel: Verder een dringend verzoek van het zwembad aan Ham toeschouwers/vrijwilligers/leden: verzoek om slippers mee te nemen of in ieder geval te allen tijde blauwe overschoentjes te gebruiken
‘Hamhok’ en materialen
Met het zwembad is afgesproken dat ons materiaal voor de trainingen en wedstrijden ligt opgeslagen in het ‘Hamhok’ bij het grote bad. In principe slaat het zwembad daar geen materiaal van hen op. Het gebruik en het netjes houden van het hok is dus aan ons allen!
De inrichting van het ‘Hamhok’ is nog steeds in ontwikkeling, mede door nalevering van materialen en door een verfbeurt met waterafstotende lak.
De sleutel van het ‘Hamhok’ dient door een trainer bij de zwembadbalie te worden afgehaald, na afloop wordt het ook weer afgesloten en de sleutel wordt ingeleverd bij de zwembadbalie. Ook het ‘Hamhok’ wordt opnieuw ingericht, we verwachten daar ook nog spullen voor. In het algemeen geldt: links is voor de zwemmers, rechts voor de waterpoloërs. Ga zorgvuldig met elkaars spullen om, alles kan kapot. Ook zijn de aantikplaten voor het zwemmen gevoelig voor beschadiging.
Mocht je suggesties hebben voor materialen dan kun je terecht bij Tom Rozemeijer. Zijn mailadres is te vinden op de website.
Teamvoorbesprekingen en vergaderingen
Voorbespreken van wedstrijden vindt plaats in de ‘bestuurskamer’ boven (met uitzicht op het grote bad). Let op: je kunt daar alleen maar komen als je droog bent! Ook vergaderingen vinden daar plaats. Deze ruimte is voor gemeenschappelijk gebruik en kan worden verhuurd aan anderen. Reserveren is dus nodig! Reserveringen verlopen via de receptie van het zwembad. De commissies dragen zorg voor de reserveringen mbt teambesprekingen, commissievergaderingen of bestuursvergaderingen.
Horeca en barrooster
Op zaterdagen draagt De Ham zorg voor de horeca. Dringend verzoek aan leden om op de zaterdag wanneer wij de bar runnen NIET bij de receptie te zitten. Dit is verboden terrein en niet bedoeld om daar te gaan zitten!! Contactpersoon voor de horeca is Jan Koekenbier, voor het barrooster Tom Rozemeijer. De mailadressen zijn op de website te vinden.